W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
25 augustus, 2013

Zondag 25 augustus – De foto’s

Ook alle foto’s staan nu online. (klik hier)

23 augustus, 2013

Vrijdag 23 augustus – De Cijfers

We zijn we thuis en alle gegevens zijn verwerkt in de spreadsheets, de volledige route is omgezet van de Garmin naar Google Maps en het geld is geteld.

Duur
 • Begin: zondag 3 augustus 09.15 uur
 • Einde: donderdag 22 augustus 02.30 uur
Auto
 • Gereden kilometers: 6.691 km
 • Tolwegen: € 241,30
 • Parkeerkosten: € 19,00
 • Benzine: 313,69 liters
 • Benzine: € 522,04
 • Verbruikt 5,09 liter / 100 Km
 • Gemiddelde snelheid: 80,35 Km
Hotels
 • Mercure Hotel am Messeplatz Offenburg
 • Iseo Lago Hotel
 • Victoria Hotel Pescara
 • Mercure Villa Romanazzi Carducci
 • Hotel Baia Del Capitano
 • Novotel Salerno Est Arechi
 • Cardinal Hotel St. Peter (meer…)
22 augustus, 2013

Woensdag 21 augustus – terugreis

Woensdagochtend om 8 uur vertrokken uit Rome. Voor we de autostrada op zouden rijden eerst even tanken. Claudia zegt: Jij hebt je portemonnee he? Richard zegt: Uh nee, die heb jij!
Dus niet !!! Ik ( Claudia ) heb deze bij het inladen van de tassen samen met de net betaalde rekening op het dak van de auto gelegd en vergeten… Wat er dan door je heen gaat…

Dus, snel terug naar het hotel, helaas lag er niet en ook niet bij de receptie. Dan maar zelfde route rijden en hopen !!! Ja, daar lag de rekening, maar helaas geen portemonnee. Richard is nog wat verder gelopen en komt terug lopen MET portemonnee !!!! Al het geld was weg (€125,00) maar alle pasjes en rijbewijs zaten er nog in. Pffff… Dat was een hele opluchting !

Enfin, alsnog tanken en op zoek maar een pinautomaat om cash te hebben voor tol. Alles bij elkaar rij je dan alsnog een uur later de autostrada op. Bestemming: Zurich. Daar dan een nachtje slapen en de volgende dag door naar huis.
Dat bleek achteraf gezien geen goede keus. Ten eerste ligt Zürich niet echt op de route. Maar ach, we hebben wel een heel mooi stuk van Zwitserland gezien. Ten tweede lag het hotel niet in een beste buurt en er was wel een veilige parkeerplek, maar dat kostte dan wel €25,00 !!! Nou weet je wat, we annuleren gewoon. Kan dat nog, vroegen we aan de jongen aan de receptie. Hij moest het zijn collega vragen. Volgens haar kon dat tot 6 uur en aangezien het 5 over 6 was, was dat niet meer mogelijk zei ze. Pardon ?!?!? “Jullie laten ons hier eerst 10 minuten wachten, dus we waren op tijd!!” Na wat moeilijk doen konden we annuleren.

We besloten om door te rijden naar Nederland. Als het niet zou lukken dan konden we altijd alsnog ergens een hotel opzoeken.
We hebben in Duitsland, in het plaatsje Rutesheim even gegeten en hebben toen onze rit naar Nederland vervolgd. Om 0:45 reden we bij Venlo ons koude kikkerlandje binnen. 15 graden is wel even wat minder dan we gewend zijn. Maar 1 voordeel: we slapen vanavond in ons eigen bed !

20 augustus, 2013

Dinsdag 20 augustus – Rome

VaticaanVanmorgen hebben we lekker rustig aan gedaan omdat we vandaag geen lange reis voor de boeg hadden.

Om tien uur waren we klaar met het ontbijt en zijn we met de metro richting het Vaticaan gegaan. Ondanks dat de paus niet te zien was, waren er toch aardig wat mensen op het plein.

Nadat we door de security scanner waren geweest en ons netjes hadden gekleed mochten we de kerk in. We zijn niet echt experts in het katholieke geloof, dus hebben we maar foto’s gemaakt waar de meeste mensen foto’s maakten.collosseum

Daarna zijn we met de bus naar het Colosseum gegaan. Hier was het niet zo druk. Het begon wel iets te regenen.

Daarom besloten we de metro te nemen om naar de Trevi fontana te gaan. Helaas werden die paar druppels een echte tegen bui.

We pasten ons schema snel aan en gingen eerst maar wat eten. Toen het weer droog was hebben we onze reis vervolgd naar de fontein. Het was toeristisch druk bij de fontein.Clarich Trevi

Hierna besloten we dat de benen genoeg kilometers hadden gemaakt en dat het tijd was om er een einde aan te breien. We namen de bus richting het hotel en hebben daar onze benen rust gegeven.

Om acht uur zijn we nog even naar de Mc Donald geweest om een origineel ijs bekertje te scoren.

Daarna was het snel richting hotel om op tijd te gaan slapen, wat morgen is ons reisdoel Zürich. Bijna 900 kilometer rijden.

20 augustus, 2013

Maandag 19 augustus – Rome

romeVanmorgen om half elf weggereden uit Salerno richting Rome. Erg mooie weg.
Om half twee kwamen we aan bij ons hotel, Cardinal Hotel St. Peter. Onze kamer was nog niet klaar dus hebben we een half uurtje op het terras gewacht onder het genot van een drankje.
Onze kamer ziet er prima uit, uitzicht op de St. Pieter vanaf ons balkonnetje.
Om drie uur hebben we dus bus gepakt naar het centrum. Even “lekker” geshopt, daar was het eigenlijk veel te warm voor. MPIAZZA POPOLOaar goed, als er een Disney winkel in de buurt is moet er gewinkeld worden!

Om zes uur hadden we afgesproken op Piazza Popolo met Jeroen, neef van Richard die al tien jaar in Rome woont. We waren er wat eerder, maar hadden van het shoppen best wel dorst gekregen, dus hebben we op een terrasje een biertje en een fanta besteld voor € 18,72!!!!
ETENToen Jeroen later arriveerde heeft hij ons meegenomen naar het nabijgelegen park, Villa Borghese. Daarna een leuk restaurant opgezocht op samen wat te eten. Bij restaurant Gusto hebben we een heerlijke pizza gegeten. We hebben de avond afgesloten met een heerlijk Italiaans ijsje, waarna Jeroen ons bij ons hotel heeft afgezet. Jeroen, we vonden het erg gezellig, we moeten dit maar snel een keertje over doen in Nederland, maar in Italië mag eigenlijk ook wel…

18 augustus, 2013

Zondag 18 augustus – Salerno

DSC00948Zondagochtend om kwart over acht is het nog best rustig op de Siciliaanse wegen. Maar nog even mijn ogen dicht doen in de auto was er niet bij. Wat een kuilen en hobbels in de weg zeg! Om tien uur waren we in Messina. Netjes op tijd voor de boot. Maar daar was het dus best wel druk, met als resultaat dat de boot vol was. Gelukkig stond er nog een kleinere boot klaar die ons naar de overkant bracht.

De A3 van Villa San Giovanni naar Salerno is een mooie route. Veel mooier dan Sicilië. Daarnaast is het ook nog een tolvrije weg, maar helaas ook hier veel kuilen en hobbels. Helaas hebben we de plaats Lauria een half uur in de file gestaan vanwege wegwerkzaamheden, er was daar maar 1 rijbaan beschikbaar.

SALERNOOm half 4 kwamen we aan in Salerno bij Hotel Novotel Salerno Est Arechi. Ook in Salerno was het erg warm (32,5 graden), we waren erg moe van de rit en hadden niet meer de fut om de omgeving te gaan verkennen. We hebben een heerlijke douche genomen en zijn daarna bij hotel gaan eten. Daarna een film gekeken en lekker gaan slapen..

17 augustus, 2013

Zaterdag 17 augustus – Cefalù

strand cefaluVandaag geen dagje strand, maar een dagje zwembad. Richard is toch even bij het “Privéstrand” wezen kijken, maar dat stelde echt niks voor (foto’s volgen later). Maar bij het zwembad was het goed uit te houden. Ik (Claudia) heb weer een flinke kleur opgedaan in ieder geval. Heerlijk dat bakken in de zon.

Na wat te zijn bijgekomen op de kamer en een verfrissende douche zijn we in de auto gestapt op zoek naar een leuk restaurantje. Maar eerst nog even wat drinken ingeslagen bij de supermarkt hier even verderop. Een soort van Aldi was het en wat een gekkenhuis zeg! maar wel goedkoop.
Daarna zijn we doorgereden naar het plaatsje Gratteri. Dit ligt op zo’n 600 m hoog. uitzichtDaar hebben we een leuk restaurantje gevonden en wat gegeten. Onderweg hebben we nog mooie foto’s kunnen maken van de zonsondergang.

Morgenochtend vertrekken we  naar Salerno (Amalfikust). Het is een rit van ruim 6 uur. We zullen wel wat langer onderweg zijn ivm de boot. We vertrekken dus zo vroeg mogelijk. Helaas kunnen we pas vanaf 7:30 ontbijten, dus gelijk daarna in de auto en rijden…

16 augustus, 2013

Vrijdag 16 augustus – Etna

etnaVanmorgen waren we al vroeg wakker in ons nieuwe hotel. Eerst hebben we nog even BVN (beste van Nederland) gekeken via de satelliet.

Daarna zijn we gaan ontbijten. Het ontbijt stelde niet veel voor. Na het ontbijt hebben we onze planning gemaakt.

Het doel voor vandaag was de Etna te bezoeken met de auto. ezelVanaf Cefalu tot Falcone hebben we de snelweg gevolgd. Daarna zijn we de bergen in gereden. Dit was een mooie route met vele hoogte verschillen, stijlen wegen en kilometers haarspeldbochten.

Na de bergtocht begon de beklimming van de Etna. We mochten tot 2200 meter met onze auto rijden. Daarna mocht je alleen per 4×4, Squad of muilezel naar boven.

etnaWe hebben wat gegeten boven op de berg en wat stenen meegenomen.

Op de terug weg besloten we via de snelweg te gaan en niet meer door de bergen. Tijdens de afdaling werden we getroffen door noodweer. Regen, bliksem en hagel…alles kwam met bakken uit de hemel. Na een half uur begon de zon weer te schijnen.

Rond half 8 waren we weer in Cefalú. Zijn in het stadje op zoek geweest naar een tentje waar we wat konden eten, dat was helaas niet zo simpel. Het was daar ERG druk. We zijn een ander stadje/dorpje ingereden en daar bij “Four Seasons” een pizza gegeten. Het was een leuke, maar ook best vermoeiende dag. Morgen maar weer een stranddag.

15 augustus, 2013

Donderdag 15 augustus – Cefalù

bootVanmorgen waren we al vroeg vanuit Bari vertrokken omdat we wisten dat het een lange reis zou worden. Om acht uur vertrokken we richting Sicilië. Het was erg rustig op de weg, dus we konden lekker doorrijden.

Vanaf Bari was het een zeer saaie weg, maar vanaf het moment dat we langs de kust reden aan de onderkant van de laars van Italië werd de route echt heel mooi.

Het was wel jammer dat het een beetje bewolkt en heiig was.

DSC00855We hadden flink doorgereden en kwamen om kwart voor een aan bij de veerboot. Voor nog geen vijfenveertig euro hadden we een retourtje. We moesten even wachten voordat we de boot op mochten. Het was niet erg druk en daarom konden we direct mee met de veerboot.

Eenmaal vanaf de veerboot leidde het navigatie systeem ons niet richting Palermo, maar richting Catania. Dit was 20 minuten langer. Omdat het zo hectisch was in Messina hadden we geen tijd om te bestuderen waarom we linksom reden in plaats van rechtsom. Dat was natuurlijk best een leuke trip, want we zouden immers dan langs de Etna rijden… Wat denk je… Die was ondanks zijn grootte, amper te zien … Helemaal in de wolken, later onweerde het daar zelfs, nu maar hopen dat als wij besluiten daar een kijkje te nemen dat het weer wat beter is daar.

Vanaf Catania naar Cefalù was echt een achtbaan. Heel veel bergen, kuilen, obstakels en bochten. Na twee uur rijden kwamen we aan bij ons hotel.

Op de website zag het er allemaal net iets leuker uit. Het hotel viel een beetje tegen. Beetje primitief en een wifi verbinding die erg willekeurig is. Strand was net iets veder lopen dan op de website stond vermeld en het zwembad leek meer op een grote badkuip. Morgen dus er maar lekker op uit om het eiland te verkennen.

We hebben daarom de ‘moviebox’ aangesloten en hebben lekker op bed films gekeken, even bijkomen na een best wel vermoeiende reis.

14 augustus, 2013

Woensdag 14 augustus – Bari

bariVanmorgen zijn we naar Bari gereden [route]. We waren om acht uur opgestaan om zo nog een groot deel van de dag in Bari door te kunnen brengen.

Het hotel Victoria in Pescara was echt een top hotel met heel vriendelijke personeel.

Om tien uur reden we weg vanuit Pescara naar Bari. De rit was vrij saai en er was weinig verkeer. Het leek wel een rechte weg naar Bari.

Eenmaal aangekomen in Bari hebben we onze spullen in onze kamer gelegd en zijn we direct met de auto de stad in gegaan.

nicolaOns eerste doel was het graf van Sint Nicolaas te bezoeken. Hij was eerste in Turkije begraven, maar nu liggen zijn overblijfselen in Bari in de San Nicola Basiliek. Daarna hebben we nog een stukje langs de kust gelopen. Met de zeewind erbij was het goed uit te houden.

Ons tweede doel in Bari, was de Disney winkel in het centrum. Deze bleek pas om vijf uur open te gaan. We hadden geen zin om hierop te wachten.

Bari zelf is niet zo’n mooie stad. er ligt overal veel vuilnis en er lopen meer ongure figuren dan je zou verwachten. Zo loop je in een winkelstraat met Louis Vuitton, Prada en Armani en opeens loop je op een plein waar allemaal ongure types rondzwerven.

We zijn maar naar ons hotel gegaan en hebben een filmpje op de laptop gekeken en zijn toen na het schrijven van ons blog, maar lekker gaan slapen, want morgen hebben we een lange reis (bijna 8 uur) naar Sicilië voor de boeg.

Points of interest

Claudia

Richard